Köpsvillkor

Kortversionen av våra köpvillkor


Vi vet hur tråkigt du tycker det är att läsa köpvillkor, vi tycker nämligen det samma själv.
Just därför har vi skapat en liten kortversion med de viktigaste punkterna.
Lite längre ner finner du våra fullständiga köpvillkor.

 • Du måste vara 18 år eller inneha målsmans tillstånd
 • Priserna anges i SEK och är inkl. moms
 • Betalningsalternativen som erbjuds är kortbetalning, faktura och delbetalning
 • Fri frakt på order över 500 kronor. Fraktkostnad på 49 kronor på order under 500 kronor
 • När du betalar med faktura har du 14 dagar på dig att betala.
  NB! Vi har för tiden problem med vår betalväxel för köp på faktura. Ta kontakt med oss på hello@knifeo.com om du önskar att betala med faktura.
 • Väljer du delbetalning tillkommer uppläggningskostnad och en månatlig aviseringskostnad om 29kr.
 • Normal leveranstid är 3-7 arbetsdagarDet kan i enstaka tillfällen ta några dagar extra under stora kampanjer.
 • Kom ihåg att hämta ditt paket inom 14 dagar! För outlösta paket som återsänds till oss debiterar vi dig 299:- Om du ångrar köpet så hämtar du bara ut din beställning och använder ångerrätten.
 • Vi ger dig 120 dagars öppet köp vid obruten förpackning. Vi vill att du skall känna dig trygg när du handlar hos oss
 • Ta alltid kontakt med kundtjänst vid reklamation
 • Vi delar inte dina personuppgifter och de hanteras i enlighet med PUL
 • Vi använder cookies
 • Vi följer svensk lag och Allmänna Reklamationsnämnden (ARN)

 

Fullversionen av våra köpvillkor


Knifeo.com är en specialistbutik inom köksknivar, saxar och relaterade produkter som drivs av Knifeo AB (559004-3849), nedan kallat Knifeo.

Dessa allmänna villkor gäller för alla Knifeos produkter. Vid försäljning till konsument tillämpar Knifeo de regler som följer av tillämplig och gällande lagstiftning (Distans- och hemförsäljningslagen och Konsumentköplagen).

Beställning:

Köparen måste vara myndig eller inneha målsmans tillstånd. Beställning av Knifeos produkter sker via www.knifeo.com. Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, priser, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss via e-post till hello@knifeo.com eller telefon 0723-183800. Knifeo reserverar sig från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Kan inte Knifeo leverera enligt din beställningsbekräftelse kommer du kontaktas och ges möjlighet att annullera din order eller få erbjudande om ersättningsvara, tillsvarande vara om sådan finns.

Vi reserverar sig för eventuella fel i informationen samt fel i specifikation på denna websida samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker dock att på bästa sätt exponera dem så korrekt som möjligt. Vi besvarar gärna era frågor beträffande färger/storlekar om ni känner er osäkra.

Priser:

Priserna i butiken anges i SEK (svenska kronor) och alla priser är inklusive moms. Fraktkostnad på 49 kronor tillkommer på order under 500 kronor. Kampanjerbjudanden på produkter gäller så långt lagret räcker, om inget annat anges av Knifeo. Rabattkoder kan kombineras med varandra. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. Särskilda avgifter tillkommer för faktura, delbetalning och outlösta paket. Se punkt Betalning och Ej uthämtade paket .

Betalning:

Knifeo erbjuder tre olika betalningsalternativ: kortbetalning, fakturabetalning och delbetalning.

Kortbetalning
Väljer du kortbetalning använder vi kryptering genom vår samarbetspartner PayEx för att säkerställa din trygghet i samband med kortköp så du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Du kan betala med VISA, Mastercard, American Express eller annat betalningskort som anges som alternativ vid betalningstillfället. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-kod. Kortnummer lagras ej av Knifeo efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för din beställning reserveras direkt på ditt konto och vi belastar ditt konto när vi skickar din beställning (vi belastar dig endast för de varorna vi skickar till dig). 

Faktura 
NB! Vi har för tiden problem med vår betalväxel för köp på faktura. Ta kontakt med oss på hello@knifeo.com om du önskar att betala med faktura.
Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprovning i samarbete med PayEx. Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vidförsenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20,00% samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna. Leveransen sker endast till din folkbokföringadress.

Fordran kommer att överlåtas till PayEx Credit AB, 556735-5671, St Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx Credit AB på det konto som anvisas på fakturan.

Delbetalning
I samarbete med PayEx erbjuder vi delbetalning. Alla dina inköp med PayEx Delbetala som betalsätt samlas på ett konto som aviseras månadsvis. Vid betalning med PayEx Delbetala kommer du att få lämna uppgifter om namn, personnummer och adress för identifiering och kreditprövning. Blir du godkänd får du ett avtal om kontokredit med PayEx Credit AB, 556735-5671, St Hansplan 1, 621 88 Visby. Avtalet löper tills vidare. Det kan sägas upp på sätt som anges i allmänna villkor. Når du öppnar kontokrediten fastställs en övre kreditgräns som motsvarar ditt första inköp. Efter hand som du betalar din tidigare skuld kan du lägga till nya inköp upp till den över kreditgränsen. Kreditgränsen kan höjas efter särskild överenskommelse och ny kreditprövning. Lägsta belopp att betala per månad är för närvarande 1/20 av utnyttjad kredit, dock lägst 100 kronor. Du ska också betala ränta på obetald kredit med gällande reporänta + 17,00%, dock lägst 18,00 % per år och aviavgift med för närvarande 29 kronor per avi. Du hittar mer information om villkoren för PayEx Delbetala på PayEx hemsida.

Leverans och frakt:

Alla varor skickas med Posten och våra normala leveranstider är 3-7 arbetsdagar, beroende på om produkterna finns på Knifeos lager eller om de beställs på begäran direkt från leverantörens lager. Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) så kontaktar du oss direkt på e-postadress hello@knifeo.com. Om en leveransförsening uppstår meddelas kunden via e-post eller telefonsamtal från Knifeo. Vid försenad leverans har du alltid rätt att häva ditt köp. Hävning av köp skall ske skriftligen via e-post till hello@knifeo.com. Knifeo betalar tillbaka erlagt köpbelopp senast 14 dagar efter att skriftlig hävning har inkommit.  Risken för inhandlade varor övergår till köparen när leveransen görs.

Ej uthämtade paket
Hämtar du ej ut dina varor som du beställt så debiteras du vår kostnad för att skicka ditt paket fram och tillbaka samt lagerkostnad. Kostnaden för detta är för närvarande 299 kr. Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vi nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.

Ångerrätt, Reklamation och Retur:

Ångerrätt
Du har en generell lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som du beställt, men för att du ska känna dig helt trygg med ditt köp hos Knifeo har vi förlängd denna ångerrätt till 120 dagar från det datum du mottar din beställning. Ångerrätten gäller under förutsättning att produkten hålls i oförändrat och säljbart skick med oskadat emballage. Ångerrätten gäller ej för vara specialbeställd eller specialtillverkad för dig som kund. Kunden står för fraktkostnad vid retur. Vid nyttjande av ångerrätten återbetalas hela summan senast 14 dagar efter att returnerad produkt kommit Knifeo till goda.

Reklamation
Om du vill reklamera en vara kontakta alltid vår kundtjänst på hello@knifeo.com. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer, vilken vara det gäller och vad felet på varan är. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så bifoga gärna detta. Reklamationsrätten gäller produktionsfel av vara och inte fel orsakade av normalt slitage eller föråldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. Efter att vi mottagit din vara kommer vi att behandla ärendet inom 14 dagar. Vid reklamation skall Knifeos egna frakthandlingar användas. När du har meddelat oss så skickar vi en förbetald returfraktsedel och anvisningar till dig. Knifeo kan ej ersätta fraktkostnad om kunden har skickat reklamation på egen hand, utan att först ta kontakt med Knifeos kundtjänst. Vi accepterar Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Retur 
Vid retur är du ansvarig för risk av vara. När du returnerar din vara ska den vara oanvänd och returneras i en oskadd originalförpackning, samtliga lappar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används. Du får inte tejpa, klistra fast returfraktsedel eller dylikt direkt på originalförpackningen. Kunden står för fraktkostnad vid retur. För att din retur ska godkännas så måste den vara oanvänd, i nyskick och originalemballagen får inte vara skadad. Vi kommer då att återsända paketet till dig och debitera dig fraktkostnad för detta. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen (t ex en blisterförpackning) så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas.  Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske till ditt kontonummer som du har angett inom 14 dagar från det att vi har tagit emot din retur. 

Personuppgifter:

Knifeo ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpavtalet med Knifeo samtycker du till att vi sparar den information som vi behöver för att kunna behandla din beställning. Informationen används bara av oss samt de partner vi samarbetar med för att genomföra köpet, för nuvarande PayEx. Du kan vara trygg på att vi inte delar dina personuppgifter med någon. 

Force Majeure:

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Cookies:

Enligt lag ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information får du på Post och telestyrelsens hemsida. För att hålla ordning på bl.a inloggning och kundkorg används här cookies som lagras på besökarens dator.

Tvist:

Vid eventuell tvist kommer Knifeo att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag.