Köpvillkor

Knifeo.com ägs och drivs av företaget Knifeo AB, Åsklostervägen 53, 432 96 Åskloster,  org.nr 559004-3849.

Dessa köpvillkor gäller för alla Knifeo.com sina produkter. Vid försäljning till konsument tillämpar Knifeo.com de regler som följer av tillämplig och gällande lagstiftning (Distans- och hemförsäljningslagen och Konsumentköplagen). Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor om skäl för detta föreligger, utan att meddela dig på förhand. Den version av köpvillkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Beställning:

Köparen måste vara myndig eller inneha målsmans tillstånd. Beställning av Knifeo.com sina produkter sker via nätbutiken. Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal och du intygar att de uppgifter som du lämnat om dig själv är riktiga. När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, priser, fakturerings- och leveransadress, mobilnummer, betalsätt och leveranssätt. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss via e-post till [email protected]. Knifeo.com reserverar sig från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Kan inte Knifeo.com leverera enligt din beställningsbekräftelse kommer du kontaktas och ges möjlighet att annullera din order eller få erbjudande om ersättningsvara, tillsvarande vara om sådan finns.

Vi reserverar sig för eventuella fel i informationen samt fel i specifikation på denna websida samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker dock att på bästa sätt exponera dem så korrekt som möjligt. Vi besvarar gärna era frågor beträffande färger/storlekar om ni känner er osäkra.

Priser:

Priserna i butiken anges i SEK (svenska kronor) och alla priser är inklusive moms. Fraktkostnad tillkommer på order under 699 kronor för kunder i Sverige. För frakt utanför Sverige tillkommer alltid en fraktkostnad. Upplysningar om priser på olika fraktalternativ framkommer i kassan innan beställningen görs.

Kampanjerbjudanden på produkter gäller så långt lagret räcker, om inget annat anges. Rabattkoder kan inte kombineras med varandra. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, systemfel, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. Om vi behöver reservera oss för ett felaktigt pris vill vi informera dig om detta och ge dig möjligheten att ändra eller avbryta din beställning.

Betalning:

Du kan välja att betala med Knifeo.com sina olika betalningssätt; Svea, Swish, Paypal eller Fortnox Faktura. Tillgängligheten av betalningssätt kan variera beroende på vilket land du beställer från och om du är privatperson eller företag.

Kortbetalning
Väljer du kortbetalning använder vi kryptering genom vår samarbetspartner Svea under alla dina transaktioner för att säkerställa din trygghet i samband med kortköp så du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-kod. Kortnummer lagras ej av Knifeo.com efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för din beställning reserveras direkt på ditt konto och vi belastar ditt konto när vi skickar din beställning (vi belastar dig endast för de varorna vi skickar till dig).

Faktura, Delbetalning & Konto
När du betalar via faktura, delbetalning eller konto samarbetar Knifeo.com med Svea Bank AB (publ). Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått din beställning. Vid köptillfället görs en sedvanlig kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post. Som privatperson har du 14 dagar på dig att betala fakturan. Som företag har du 30 dagar på dig att betala fakturan. Du kan också välja att delbetala din faktura på 3, 6 eller 12 månader, eller med Konto där du själv väljer vad du vill betala varje månad. Vid delbetalning eller konto tillkommer kostnader för uppläggningsavgift och Administrationsavgift.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Även en dröjsmålsränta om 2,00 % per månad tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. Leveransen sker endast till din folkbokföringadress.

Läs fullständiga villkor för Svea Faktura här.

Läs fullständiga villkor för Svea Delbetalning & Konto här.

Leverans och frakt:

Alla varor skickas med DHL eller Posten och våra normala leveranstider är 2-7 arbetsdagar, beroende på om produkterna finns på Knifeo.com sitt lager eller om de beställs på begäran direkt från leverantörens lager. Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) så kontaktar du oss direkt på e-postadress [email protected]. Om en leveransförsening uppstår meddelas kunden via e-post eller telefonsamtal från Knifeo.com. Vid försenad leverans har du alltid rätt att häva ditt köp. Hävning av köp skall ske skriftligen via e-post till [email protected]. Knifeo.com betalar tillbaka erlagt köpbelopp senast 7 dagar efter att skriftlig hävning har inkommit. Risken för inhandlade varor övergår till köparen när leveransen görs.

Ej uthämtade paket
Hämtar du ej ut dina varor som du beställt så debiteras du vår kostnad för att skicka ditt paket fram och tillbaka samt hanteringskostnad. Kostnaden för detta är för närvarande 199 kr. Ej uthämtat paket omfattas inte av ångerrätten och räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vi nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.

Ångerrätt, Reklamation och Retur:

Ångerrätt
Du har en generell lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som du beställt, men för att du ska känna dig helt trygg med ditt köp hos Knifeo.com har vi förlängd denna ångerrätt till 120 dagar från det datum du mottar din beställning. Ångerrätten gäller under förutsättning att produkten hålls i oförändrat och säljbart skick med oskadat emballage. Ångerrätten gäller ej för vara specialbeställd eller specialtillverkad för dig som kund. Kunden står för fraktkostnad vid retur. Vid nyttjande av ångerrätten återbetalas hela summan senast 7 dagar efter att returnerad produkt kommit butiken till goda.

Reklamation
Om du vill reklamera en vara kontakta alltid vår kundtjänst på [email protected]. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer, vilken vara det gäller och vad felet på varan är. Ta ett kort på produkten så bifoga detta. Reklamationsrätten gäller produktionsfel av vara och inte fel orsakade av normalt slitage eller föråldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. Efter att vi mottagit din vara kommer vi att behandla ärendet inom 14 dagar. Vid reklamation skall Knifeo.com sina egna frakthandlingar användas. När du har meddelat oss så skickar vi en förbetald returfraktsedel och anvisningar till dig. Knifeo.com kan ej ersätta fraktkostnad om kunden har skickat reklamation på egen hand, utan att först ta kontakt med vår kundtjänst. Vi accepterar Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Transportskada
Om det är synlig transportskada vid leverans eller uthämtning meddelas chauffören eller personalen när du tar emot varan. Chauffören gör en notering på fraktsedeln vid mottagandet. Anmäl skadan direkt till oss, senast inom tre dagar. Det är viktigt att du packar upp varan och kontrollera varan för att upptäcka dolda och synliga skador. Vid skadeanmälan ber vi dig att mejla in information och bilder på emballage och den skadade varan, gärna tagna ur olika vinklar.

Retur 
Vid retur är du ansvarig för risk av vara. När du returnerar din vara ska den vara oanvänd och returneras i en oskadd originalförpackning, samtliga lappar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används. Du får inte tejpa, klistra fast returfraktsedel eller dylikt direkt på originalförpackningen. Kunden står för fraktkostnad vid retur. För att din retur ska godkännas så måste den vara oanvänd, i nyskick och originalemballagen får inte vara skadad. Vi kommer då att återsända paketet till dig och debitera dig fraktkostnad för detta. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen (t ex en blisterförpackning) så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske till ditt kontonummer som du har angett inom 14 dagar från det att vi har tagit emot din retur.

Personuppgifter - Integritet:

Knifeo AB, org.nr 559004-3849, Åsklostervägen 53, 432 96 Åskloster, behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lag, inklusive EU:s dataskyddsförordning.

Vi behandlar dina personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss, alternativt som samlas in genom cookies och pixeltaggar på Webbplatsen, i syfte av att administrera dina beställningar och fullgöra våra avtalsåtaganden gentemot dig som kund samt för att kunna uppfylla våra skyldigheter enligt gällande lagstiftning. Behandling av uppgifter kan också ske för att besvara kundserviceärenden och utföra felrättning, förbättra din användarupplevelse, förhindra bedrägerier samt anpassa direktmarknadsföring till de kunder som begärt att få nyhetsbrev eller annan direktmarknadsföring.

Läs vår Integritetsskyddsspolicy

Cookies:

Enligt lag ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information får du på Post och telestyrelsens hemsida. För att hålla ordning på bl.a inloggning och kundkorg används här cookies som lagras på besökarens dator.

Läs mer om våra cookies

Force Majeure:

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Tvist:

Vid eventuell tvist kommer Knifeo.com att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag.