Wüsthof Ikon Knivar


Wüsthof Ikon köksknivar

Köksknivarna i Ikon-serien är juvelen i kollektionen till den tyska producenten Wüsthof från Solingen. Här får du en välbalanserad kvalitetskniv gjutet i ett stycke specialtempererat rostfritt kolstål (X50CrMoV15) som är härdat till en hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll. En snygg design som ser bra ut på köket. Handtaget är gjord av grenadilla trä (African Blackwood), som är ett av de hårdaste träslag i världen. Som en följd av grenadillaens extrema densitet, minimala porositet och höga innehåll av kåda, är handtaget i hög grad okänslig för fukt. 

Wüsthof Ikon vs. Wüsthof Classic Ikon:

Skillnaden på en kniv i serien Ikon och Classic Ikon är materialet i handtaget. Medan Ikon-knivarna har ett trähandtag i grenadilla, har Classic Ikon-knivarna vita eller svarta handtag i ett hållbart POM-matriale (Polypropylene).

Komplett sortiment i Ikon-serien

Hos Knifeo.com erbjuder vi alla knivar i Ikon-serien inklusiva de olika knivset och paketlösningar. Vi har fri frakt och 120 dagars ångerrätt på alla Ikon-knivar.