Kyocera Nakiri Keramisk 15 cm

  • 999 kr

Keramisk Nakiri grönsakskniv med vitt blad och svart handtag. Knivbladet av pressad keramik - världens hårdaste material efter diamant.

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Kyocera

Keramisk Nakiri grönsakskniv med vitt blad och svart handtag. Knivbladet av pressad keramik - världens hårdaste material efter diamant är mycket skarpa från början. De bavarar dessutom sin skärpa en längre tid. Keramiska knivar är lättare än stålknivar, de rostar inte och påverkas inte av syror.

Det höga bladet och eggens böj gör den perfekt till allt som har med grönsaker att göra. Denna grönsakshack är en favorit i de asiatiska köken och är ett utmärkt redskap i köket som många saknar.

Skötselråd:

Undvik använding av keramiska knivar vid urbening och styckning av fryst mat, skaldjur samt hårda ostar. Vid de moment då knivbladet måste vridas och böjas krävs ett mer flexibelt material än keramik, t.ex. stål.

Undvik att tappa eller slå mot hårda ytor.

Kyoceras keramiska knivar med plasthandtag är diskmaskinsäkra, men vi rekommenderar handtvätt med varmt vatten och flytande diskmedel. Om du använder diskmaskin rekommenderar vi att sätta kniven i bestickkorg med spetsen nedåt.

Med tiden märker du kanske at det bildas hack på knivbladets skäregg. Detta är normalt för keramiska knivar och påverkar inte skärpan. Det beror på det hårda materialet. Du kommer troligen tycka att kniven behåller sinskärpa bra under en lång tid. När kniven inte längre fungerar som du vill, kan du slipa fram en ny skarp skäregg med ett diamantbryne.