Satake Slipsten 1000 grit Splash & Go

  • 549 kr

En medium grov keramsik slipsten på 1000 grit som används för att avverka material på medium slöa knivar.

Tillgänglig för beställning
Leverantör: Satake

Dessa glasstenar är keramiska stenar med en glasbotten som gör att stenarna håller ihop bättre. Varje slipsten har en solid glasbotten på 5 mm som inte bara ger en stabil grund, utan även säkerställer att stenen kan användas ned till den sista biten utan risk för sprickbildning. Dessutom är glasbotten genomskinlig, vilket gör att både logotypen och kornstorleken (grit) är synliga genom glaset, oavsett hur mycket stenen slits ned. Detta tillför en estetisk touch samtidigt som det är praktiskt.

Slipstenarna är av typen ”splash and go”, vilket innebär att de används med vatten men utan behov av förblötläggning. De finns tillgängliga i tre olika kornstorlekar: 400 (grov), 1000 (medel) och 3000 (fin).

Medelkorniga stenen på 1000 grit är idealisk för att skapa grundläggande skärpa på nya eggar eller för att vässa redan trubbiga knivar. För att forma en helt ny egg på en extremt slö kniv är en grovkornig 400 grit-sten mer lämplig, eftersom den kan avlägsna mer stål. Varje sten levereras i en elegant förpackning komplett med en slipstenshållare utrustad med antislipfunktion. Förpackningen inkluderar även instruktioner på engelska med tydliga illustrationer som vägleder användaren i slipprocessen.

Storlek på stenen är 200 x 70 x 20 mm. Själva stenen är 15 mm tjock och är monterat på en härdat glasskiva som är 5 mm tjock.