Kai Shun Classic Kudamono Skalkniv 9 cm

  • 1 195 kr

Liten japansk kudamono skalkniv med platt egg som ger mer kontakt med skärbrädan och exakt kontroll när du skall kutta små råvaror.

Tillgänglig för beställning
Leverantör: Kai Shun

Liten japansk kudamono skalkniv med platt egg som ger mer kontakt med skärbrädan och exakt kontroll när du skall kutta små råvaror som vitlöksklyftor och örter.

Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. 

Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla.

Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök.

Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar.

Artikelnummer: DM-0714