Kai Shun Classic Skinkkniv / Laxkniv 30,5 cm

  • 1 995 kr

Lång japansk skinkkniv/laxkniv med flexibelt blad som passar utmärkt för att filéa och skära tunna skivor av t ex skinka och lax.

Tillgänglig för beställning
Leverantör: Kai Shun

Lång japansk skinkkniv/laxkniv med flexibelt blad som passar utmärkt för att filéa och skära tunna skivor av t ex skinka och lax. Knivbladet är gjord i AUS-8A stål, vilket betyder att den har olikt stål från de flesta andra knivar i Kai Shun Classic serien som är gjord i VG-10 stål. Detta för att det krävs ett monostål för att få till önskad flexibilitet i knivbladet. 

Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla.

Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök.

Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar.

Leverantörs artikelnummer: DM-0735