Viktor Ingemarsson Keramisk Kockkniv 18cm Svart

  • 749 kr

Raw Chef, Viktor Ingemarsson är en prisbelönt kock som har blivit lite av en pionjär i de nya kökstrenderna.

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Raw Chef, Viktor Ingemarsson är en prisbelönt kock som har blivit lite av en pionjär i de nya kökstrenderna. Hans keramiska kniv är ett hygieniskt mästerverk, perfekt till frukt och grönsaker. Den svarta klingan kommer att bli som en kär hjälpsam vän i köket och med hjälp av den här kniven kan du skapa magi! Med en keramisk kniv från VEJB känner du dig som ett proffs i köket.


 


Fördelar:
- Kniven är gjord av Zirkonium oxid, ett avancerad material utvunnen från Australien som är väldigt starkt och väger lite. Materialet är 50% hårdare än stål och är det näst hårdaste materialet efter diamant.
- Keramsika knivar är mycket skarpa från början. De bavarar dessutom sin skärpa en längre tid.
- Behöver inte slipas lika ofta som en stålkniv.
- Rostar aldrig.
- Lätt att rengöra.
- Påverkar inte smaken av din mat.
- Ergonomisk utformat handtag (ABS) i svart, skiktad med gummi (TPR) för bättre grepp.


 


Skötselråd:
- Undvik använding av keramiska knivar vid urbening och styckning av fryst mat, skaldjur samt hårda ostar. Vid de moment då knivbladet måste vridas och böjas krävs ett mer flexibelt material än keramik, t.ex. stål.
- Undvik att tappa eller slå mot hårda ytor.
- Disk i diskmaskin er okej, men vi rekommenderar handtvätt med varmt vatten och flytande diskmedel.
- Med tiden märker du kanske at det bildas hack på knivbladets skäregg. Detta är normalt för keramiska knivar och påverkar inte skärpan. Det beror på det hårda materialet. Du kommer troligen tycka att kniven behåller sin skärpa bra under en lång tid. När kniven inte längre fungerar som du vill, kan du slipa fram en ny skarp skäregg med ett diamantbryne.