Miyabi Birch 5000MCD Shotoh Grönsakskniv

  • 1 995 kr

En underbar japansk shotoh skalkniv/allkniv i vacker damaskusstål. Används till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering.


Tillgänglig för beställning
Leverantör: Miyabi

En underbar japansk shotoh skalkniv/allkniv i vacker damaskusstål. Dessa grönsaksknivar finns i tre olika varianter och används till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering. Den största modellen med 14 cm blad har högre blad än andra allknivar vilket gör att fingrarna inte slår i skärbrädan när du jobbar.

Denna skalkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader.

Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. 

Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. 

Livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Tillverkas i Seki, Japan.

Välj mellan tre olika storlekar: 9 cm, 13 cm eller 14 cm knivblad.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar