Sabatier K Kockkniv Kolstål

  • 819 kr

Kockkniv 20 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. Detta är kolstålvarianten av denna klassiska kniv.


Tillgänglig för beställning
Leverantör: Sabatier K

Kockkniv 20 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. Detta är kolstålvarianten av denna klassiska kniv. Denna kniv är blivit någon typ av definition av en "fransk kockkniv". Knivar i fransk stil är tunnare, kortare och spetsigare än de tyska motsvarigheterna och de har en rakare form. Detta ger en något lättare och snabbare kniv. Känslan av presision och kontroll är orsaken till att många profesionella kockar väljer franska knivar framför tyska.

Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna.

Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke 6166 kolstål med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.

Detta är modellen i kolstål. Samma kniv finns också i rostfritt stål i vår butik.

Välj mellan tre olika storlekar: 20 cm, 23 cm eller 25 cm bladlängd.

Observera: Dessa knivar är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill med tiden bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Använd gärna kameliolja för att skydda kniven mot fukt samt för att lösa upp eventuella korrosionsangrepp.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar