Wüsthof Ikon Santoku 17 cm

  • 2 395 kr

Santoku är en japansk kockkniv som är den vanligaste kniven i de japanska kök och är en kniv speciellt användbar som grönsakskniv.

Tillgänglig för beställning
Leverantör: Wüsthof

Santoku är en japansk kockkniv som är den vanligaste kniven i de japanska kök och är en kniv med många användingsområden, men speciellt användbar som grönsakskniv. Den raka eggen ger raka och exakta snitt och gör kniven lämplig till att båda skära och hacka med. Bladet på Wüsthof Ikon Santoku 4976 har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.

Köksknivarna i Ikon-serien är juvelen i kollektionen till den tyska producenten Wüsthof från Solingen. Här får du en välbalanserad kvalitetskniv gjutet i ett stycke specialtempererat rostfritt kolstål (X50CrMoV15) som är härdat till en hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll. En snygg design som ser bra ut på köket. Handtaget är gjord av grenadilla trä (African Blackwood), som är ett av de hårdaste träslag i världen. Som en följd av grenadillaens extrema densitet, minimala porositet och höga innehåll av kåda, är handtaget i hög grad okänslig för fukt. Kniven är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. 

Beställningsvara
Normalt 5 - 8 leveransdagar