Wusthof Classic Kockkniv 23cm

  • 995 kr

Den klassiska trippelknitade kockkniven från Wüsthof är en av världens mest sålda köksknivar och för många en definitionen av vad som är en kockkniv.

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Wüsthof

Den klassiska trippelknitade kockkniven från Wüsthof är en av världens mest sålda köksknivar och för många en definitionen av vad som är en kockkniv. Denna model är en asian-style modifierad version med ett mindre bolster och ett tunnare knivblad slipad med asiatisk slipvinkel på 11 grader per sida. Detta ger denna model 30% lägre vikt än den traditionella Classic-kockkniven. Perfekt när du spenderar mycket tid i köket.

Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna. På grund av sin vikt och balans är den också perfekt för tungt arbete som att skära tjockare grönsaker och kött.

Med ett utval av ca 70 olika bladformer från 7 till 36 cm är Wüsthof Classic den bredste knivserie tillgänglig. Serien sticker ut på grund av dess distinkta design och användarvänlighet som gör knivarna till det rätta verktyget för varje hemmakock och professionell. 

Kvalitet kommer först, och med 55 tillverkningssteg och 20 kompromisslösa kvalitetskontroller blir varje kniv perfekt tillverkat. Knivbladet är smidda från en bit 1.4116 Chrome Molybdenum Vanadium stål (X50CrMoV15) härdat till hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 11 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad handtag i hygieniskt POM-material (Polypropylene) säkrar lång hållbarhet och hygienisk användning. Kniven är NSF-certifierad och godkänd för användning i profesionella kök.

Välj mellan två olika storlekar: 16 cm eller 20 cm bladlängd.