Arcos Universal Usuba 17,5 cm

  • 449 kr

Usuba är en enkelslipad variant av den likninande Nakiri-kniven. Detta är en grönsakskniv med en rak profil.

Tillgänglig för beställning
Leverantör: Arcos

Usuba är en enkelslipad variant av den likninande Nakiri-kniven. Detta är en grönsakskniv med en rak profil som gör att hela bladets längd kommer i kontakt med skärbrädan utan att behöva gunga kniven. Denna kniv används bland annat för att utföra "Katsura-muki", en japansk teknik för att skapa tunna blad av en cylindrisk grönsak.

Knivar i Arcos Universal serien är designade med daglig användning i åtanke. Knivarnas blad är tillverkat av Arcos egna NITRIUM®-stål som är en rostfri och härdat formel berikad med kväve för extra hårdhet och långvarig skärpa. Handtagen är gjorda av polyoximetylen (POM) och är mycket motståndskraftig mot slag, förslitning och lösningsmedel och är i stånd att motstå höga och låga temperaturer mellan -40 till 150ºC. Nitarna är tillverkade av rostfritt stål med extremt högt korrosionsmotstånd. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.

Kniverna är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet. Handtagen är behandlade med det antibakteriella systemet Bactiproof Silver vilket minskar förekomsten av bakterier, svamp och mögel med 99,9%.

10 års garanti mot material- och produktionsfel.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar